Marije Rommes

Sopraan - zangdocent - koordirigent

Marije Rommes studeerde schoolmuziek (diploma 1998), solozang klassiek (diploma 2003) en koordirectie (2005-2007) aan het conservatorium van Zwolle. Daarnaast zocht ze de muzikaal historische verdieping in de Muziekwetenschap aan de universiteit van Utrecht (diploma 2004) waar ze haar scriptie over de castraatzanger Guadagni schreef.

In 2007 besloot ze naar Londen te verhuizen. Daar zong ze als eerste sopraan in het London Philharmonic Choir met concerten in de Royal Albert Hall (oa. the Proms), the Royal Festival Hall en Salisbury Cathedral. Marije gaf solorecitals in o.a. Morley College, Kentish Town Church en Schott's Music Publishers en volgde workshops bij Peter Wright en John Rutter. In Londen dirigeerde ze the Blackfriars Choir (klassieke muziek) en de Highgate Newtown Community choir (klassieke en wereldmuziek) en gaf ze cursussen en zangles in Camden bij de English Folk Dance and Song Society.

Sinds november 2010 woont Marije weer in Zwolle. Ze dirigeert nu vier koren waaronder vrouwenkoor Na 8en en gemengd koor Nobiz en geeft een muziekgeschiedeniscursus aan de Volksuniversiteit. Daarnaast werkt ze samen met verschillende pianisten voor concerten in Nederland en Engeland.

Vanaf 1998 dirigeerde Marije een groot aantal koren: de Inn-singers (Renaissance koor), het Zwols Studentenkoor (klassiek, pop en wereldmuziek), Puur Zang (klassieke en wereldmuziek), het popkoor van de Muzerie, Nootverband (vrouwenkoor popmuziek) e.a.


Ook was ze solist in concerten, o.a. een concertante uitvoering van Purcells "King Arthur" in Dalfsen, een concert in samenwerking met de Modern Vocal Group in Odeon, Zwolle en kerstconcerten in de Broederenkerk van Deventer. Vanaf 2005 zong ze in het professionele ASKO kamerkoor te Amsterdam, een koor dat baanbrekend is in het uitvoeren van de allernieuwste Nederlandse klassieke muziek met oa. een uitvoering in het Concertgebouw.

Naast haar werk als zangeres was ze actief als docente stemvorming aan de muziekscholen van Apeldoorn en Zwolle en gaf ze workshops aan groepen beginnende zangers, privé zangles, en in opdracht van de Apeldoornse korenfederatie een stoomcursus zingen voor mannen.